ZETApress

hírportál

Éden a vásznon

Nagy várakozás után végre mozikban az Éden című színes magyar film! Május 27-től látható Kocsis Ágnes rendező, forgatókönyvíró új filmje. Társ-forgatókönyvíró: Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti. Korhatár: 16 éven felülieknek! Sajtóvetítése ma délelőtt volt a Puskin Moziban.

Vezető producer: Berger József, producerek: Pataki Ági, Oana Bujgoi Giurgiu, Els Vandevorst, Alain Berliner. Operatőr: Tóth Widamon Máté. Főszereplők: Lana Barić, Daan Stuyven, Bocskor Salló Lóránt, Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert. Fotóink Birtalan Zsolt és Kiss Nelly felvételei.

Nagy várakozás után végre mozikba kerül Kocsis Ágnes legújabb nagyjátékfilmje, az Éden. A film nagy sikerű világpremierje tavaly a neves Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon volt, de több mint egy évet kellett várnia, hogy a nézők végre nagy-vásznon láthassák a lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást. A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet – emelte ki Kocsis Ágnes forgatókönyvíró, rendező.

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő: Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagy-vásznon, film-főszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor Salló Lóránt, mint Éva öccse. Az Édenben szerepel még Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel és Gattyán Lili.

A produkció vágója: Mezei Áron, látványtervezője: Vinnai Petra, látványtervező supervisor: Varga Judit, hangmérnökei: Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert, Székely Tamás, jelmez-tervezője: Kiss-Matyi Mónika. Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült és május 27-től látható a magyar mozikban, a gyártó forgalmazásában.

Szóljon hozzá!