ZETApress

hírportál

Tétlenkedők Távmoziban

Giorgio és Tito, apa és fia, két ellentétes világ egy milánói lakásban. Giorgio sikeres újságíró, ismert televíziós személy, akit tisztelnek a munkatársai és sok barát veszi körül – láttuk tegnap este a Tétlenkedők című kétórás olasz filmben, magyar felirattal.

Csak a volt felesége nem beszél vele, a fia pedig csupán a legszükségesebb közlésekre szorítkozik. Tito most kamaszodik és olyan összetett érzelmeket él át, amelyekről nem beszél, főleg az apjának nem. Lusta, amilyen csak egy kamasz tud lenni.

Giorgio minden tőle telhetőt megtesz, hogy megértse. Arról álmodik, hogy elviszi magával Colle della Nascára a szüretre, ám Tito hallani sem akar róla. Úgy érzi, megfojtja apja túlzott figyelme és inkább a barátaival tölti az egész napot, esznek, jelentéktelen dolgokról társalognak és videó-játékokat játszanak. Mígnem egy nap, mindenféle előzmény nélkül, azt nem mondja az apjának, hogy utána megy Liguriába a szüretre…

Rendezte: Francesca Archibugi. Főszereplők: Claudio Bisio, Gaddo Bacchini, Antonia Truppo, Cochi Ponzoni. Külföldön forgalmazza: True Colors.

Szóljon hozzá!