ZETApress

hírportál

Elhalasztott Éden

Sajnos, az egyre terjedő járvány miatt meg kellett hoznunk a döntést: az Éden október 15-re tervezett filmbemutatóját későbbre halasztottuk. Terveink szerint a jövő év I. negyedében érkezik a 151 perces film a mozikba.

Reméljük, hogy akkor már bátran mehetünk moziba! Kérünk minden filmszerető embert, hogy érdeklődésük és lelkesedésük ne lohadjon! Tartsatok ki! – kéri Ámon Henriette sajtófőnök.

Kocsis Ágnes új filmje, az Éden magyar-román-belga koprodukcióban készült. Az alkotás egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet – emelte ki Kocsis Ágnes rendező.

Évát, a film női főszerepét Lana Baric Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Andrást, a férfi főszereplőt pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagy-vásznon, film-főszerepben most először lesz látható. A filmben szerepel még Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert, Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorján Bálint, Kembe Sorel és Gattyán Lili.

A produkció társ-forgatókönyvírói: Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti, vezető producere: Berger József, operatőre: Tóth Widamon Máté, vágója: Mezei Áron, látványtervezője: Vinnai Petra, jelmez-tervezője: Kiss-Matyi Mónika. Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

Szóljon hozzá!