ZETApress

hírportál

Ema a Toldiban

Ema huszonéves reggaeton táncos (Marina Di Girolamo) és Gastón harmincas koreográfus (Gael García Bernal) egy kortárs, experimentális társulat tagjai Valparaíso városában – láttuk délelőtt az Ema című 107 perces, feliratos, chilei filmdráma sajtóvetítésén a Toldi Moziban.

Egy véletlen baleset következtében örökbefogadott fiuk, Polo állami gondozásba kerül, ami miatt házasságuk is zátonyra fut. Ema szó szerint a tűzzel játszik, amikor egy előre megtervezett, ördögi forgatókönyv mentén mindent visszaszerez, amit elvettek tőle.

Pablo Larraín, az Oscar-díjra jelölt No (2012) és Jackie (2016) rendezője ezúttal egy chilei kikötőváros fiatal, androgün művészeinek színes, ám viszontagságos életét vázolja fel, aminek középpontjában a tánc, a szexualitás és a modern család áll. Nicolas Jaar, az elektronikus zene ikonikus alakja diktálja az ütemet Ema kíméletlen küzdelméhez, amelyet az avítt szabályok és anakronisztikus beidegződések ellen folytat.

Marina Di Girolamo a Z-generáció felkent istennőjeként bukkan fel Valparaisoban és fityiszt mutat az álszent társadalomnak. Kirobbanó játékát Gael García Bernal úgy ellenpontozza, ahogy még sosem láttuk. Ema a 76. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában okozott meglepetést, majd az összes fontos őszi filmfesztivál (Toronto, San Sebastian, London) a műsorára tűzte, hogy aztán a kritikusok a 2019-es év egyik legeredetibb filmes élményeként értékeljék.

Az Ema első magyarországi vetítése július 13-án hétfőn 20:30-kor lesz a Mammuttetőn élő kortárs tánc-improvizációval, a Duda Éva Társulat és Willany Leó Társulattal együttműködésben. Forgalmazza a magyarhangya csak 18 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!