ZETApress

hírportál

Forgatókönyvekért producereket

A Fade In Script Consulting 2007 őszén rendezi meg az első Közép-Európai Pitch Fórumot Pécsett. Ha filmíró vagy, birtokában egy angol nyelvű forgatókönyvnek, mely nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat, ne habozz elküldeni nekünk, s mi összehozunk az európai filmszakma nagy játékosaival. A Central European Pitch Forum 12 kiválasztott írónak nyújt lehetőséget arra, hogy egy fejlesztési folyamat után prezentálja filmtervét egy nemzetközileg elismert produceri testület előtt a sztori eladásának reményében. A résztvevők összes költségét a szervezők állják.

A felhívás bármely uniós országból érkező forgatókönyvíró számára nyitott, de előnyben részesítjük az Európai Unió újonnan csatlakozott országaiból (Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Málta, Románia, Szlovákia és Szlovénia), valamint a balkáni országokból (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegro és Szerbia) érkező írókat.

A Central European Pitch Forum egyedülállóságát az európai koprodukciós fórumok sokaságában story market jellege adja, azaz kifejezetten olyan forgatókönyveket várunk, melyek még nincsenek producerhez kötve.

A pályázók közül 12 kiválasztott író kap lehetőséget arra, hogy egy on-line fejlesztési folyamat után a 2007. őszi Pécsi Nemzetközi Filmünnep keretében szeptember 27. és október 1. között részt vehessen egy intenzív pitch felkészítésen, amely után filmtervét bemutathatja egy nemzetközileg elismert, 15 tagú európai produceri testület előtt a sztori eladásának reményében. A pitch tanárok: Franz Rodenkirchen (D), Jürgen Wolf (UK-D)

Mindemellett a legjobb sztorik írói között 10.000 eurós pénzdíjat is szétosztunk a szakmai zsűri döntése alapján. A zsűritagok: Christina Kallas (D-GR, az Európai Forgatókönyvírók Szövetségének és a CEPF zsűrijének elnöke) Maciej Karpinski (PL), Richard Kwietniowski (UK), Giovanni Robbiano (I).

A résztvevők összes költségét (utazás, szállás, ellátás) a szervezők állják. Nevezési díj nincs. A verseny és a pitch fórum angol nyelven zajlik. A jelentkezéseket május 15-ig várjuk elektronikus formában. Az angol nyelvű jelentkezési lapról bővebb információ honlapjukon megtalálható.

Szóljon hozzá!