ZETApress

hírportál

Közgyűlés a filmszemlén

A keddi megnyitót követően, a 41. Magyar Filmszemle második napján, tegnap délután tartotta éves közgyűlését a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége a budapesti MOM moziban, ahol az éves szakmai és pénzügyi beszámolók mellett elnökválasztásra is sor került.

Böszörményi Gábor ügyvezető-alelnök évértékelő szakmai beszédében beszámolt arról, hogy több mint háromszáz főre emelkedett a szövetség taglistája. A szövetség a tavalyi év során három sikeres filmbarát-találkozót szervezett és fontos lépéseket tett a jogtisztán működő filmklubokért. A DVD-ről történő vetítések nehézkesek, ugyanakkor sikerült egy terjedelmes, teljesen jogtiszta listát összeállítani, ami országszerte egyre több filmklub legális működését teszi lehetővé.

A legálisan vetíthető filmek listája folyamatosan bővül, munkánk során ugyanis igyekszünk a forgalmazókat arra buzdítani, hogy produkcióikat tegyék elérhetővé a szövetséghez forduló filmklubok számára ? tette hozzá a szövetség titkára, Kárpáti György. Ennek ellenőrzése érdekében hozott létre az elnökség egy katalógust, melynek az is célja, hogy a Magyarországon működő filmklubokkal felvegye a kapcsolatot és segítse működésüket.

Az elnökség évértékelése és a tagok hozzászólásai után sor került Durst György leköszönő beszédére, melyben az elnök beszámolt friss MMKA-s kuratóriumi mandátumának és jelenlegi elnöki pozíciójának összeférhetetlenségéről. Durst György javaslata és a közgyűlésen jelenlévő tagok szavazatai alapján a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetségének új elnöke a rendes, 2011-ben esedékes elnökválasztásig Böszörményi Gábor lesz.

Premier előtti online a filmszemlén

A 41. Magyar Filmszemlén február 6-án, szombaton 11:45-től, illetve 7-én, vasárnap 20 órától látható a MOM Parkban Peter Strickland: Varga Katalin balladája című thrillerje.

A film magyarországi forgalmazója, a Filmklik erre a hétvégére honlapján is hozzáférhetővé teszi az alkotást. Így azok sem maradnak le róla, akiknek valamilyen okból nem sikerül jegyet szerezniük az előadásra, vagy vidéken laknak és ezért nem tudnak részt venni a filmszemlén.

A Varga Katalin balladáját regisztráció és néhány gombnyomás után bárki otthonában is megnézheti, aki rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel és Windows operációs rendszerrel. A Filmklik oldalán a nap bármely szakában, mobiltelefonos vagy bankkártyás fizetéssel kikölcsönözhető a film, amely a hétvége alatt tetszőleges alkalommal megtekinthető online streamingben. Aki mégis a MOM Parkban tartandó vetítés mellett dönt, a vasárnapi előadás után különleges vendégekkel találkozhat: Peter Strickland rendezővel, valamint Péter Hilda színésznővel.

A Varga Katalin balladája február 25-én kerül országos forgalmazásba a mozik műsorán, illetve video-on-demand formában. A Filmklik forgalmazóként a jövőben is arra törekszik, hogy filmjei a mozi-premierrel egy időben kerüljenek internetes terjesztésre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Filmbörze a filmszemlén | ZETApress

Szóljon hozzá!