ZETApress

hírportál

Díjátadás a Sajtóházban

A MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya a tavalyi év magyar filmtermését értékelve a legjobb férfi főszerep díját Lukáts Andornak ítélte oda a Príma primavera című játékfilmben nyújtott alakításáért. A színész a Magyar Filmkritikusok Díját ma délután, a Magyar Sajtó Házában vette át.

A Mokép-Pannónia Kft. forgalmazásában a tavalyi filmszemlén bemutatott, azóta DVD-n is megjelentetett film magyar?angol?bolgár?holland koprodukcióban jött létre. Edelényi János rendező érzelmes kelet-európai road movie-t forgatott, amely két kiszolgáltatott ember ? a felnőttként is gyermeki Gábor (Lukáts Andor), valamint a gyerekkor nélkül felnőtt Joli (Vesela Kazakova) ? viszontagságos utazásának, menekülésének történetét beszéli el. Lukáts Andor ezért, valamint a Mázli című filmben nyújtott alakításáért tavaly a 40. Magyar Filmszemlén is elnyerte a legjobb férfi alakítás díját.

A Príma primavera vérbeli közönségfilm, bizonyítván: úgy is lehet szépen és hitelesen szólni az élet dolgairól, hogy mindenki megértse ? írta róla Pósa Zoltán a Magyar Nemzetben. ? A Príma primavera bölcselkedő mese a szeretetről, amely legyőzi a halál hatalmát, a gyerekesen makacs helytállásról és jóságról, ami végül elnyeri jutalmát ? méltatta Stőhr Lóránt az Élet és Irodalomban. A másfélórás film mozi-bemutatója április 16-án lesz a Mokép-Pannónia forgalmazásában.

Szóljon hozzá!