ZETApress

hírportál

Edit Útkeresése

Némethné Klein Edit: Útkeresés című kiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor az újbudai eReSz Galériában. A november 17-én szombatig látható tárlatot Rádi Károly nyitotta meg. Fotóink Szalai Klári felvételei.

Hat éve kezdtem el festeni, minden előképzettség nélkül. Tudom, banálisan hangzik, de megláttam egy gyönyörű napfelkeltét és ez hozott lázba. Csak úgy elkezdtem! Az olajjal való festés érdekelt, így rögtön azzal kezdtem. Tájképfestő vagyok, szeretem a természetet, emellett a csendélet és az absztrakt is megtalálható műveim között. Minden képemhez fűződik valamilyen emlék, olvasmány, vagy téma, ami foglalkoztat ? mondta el az alkotó.

Sokan ismerik a munkásságomat, ők azt mondják: mindegyik képemben ott vagyok kicsit…! Merem remélni, hogy így is van! Minden lehetőséget megragadok, hogy megmutassam képeimet. Részt veszek amatőr festők részére kiírt pályázatokon, így már sok helyen megfordultak képeim. Első sikerem 5 éve a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezett versenyen történt, ahol 2. helyezett lettem, s ez egy közös kiállítást eredményezett. Második sikerem a Bakelit Stúdió által évente meghirdetett The Talent, amely szintén amatőr festőknek, képzőművészeknek kiírt megmérettetés. Azóta is mindig jelen vagyok itt egy-két képpel.

Fontos megemlítem még a kőbányai Art Fest kiállításon való részvételem, valamint a Fővárosi Művelődési Házkiállítását is, ahol egy-egy képpel ott lehettem. A felsorolás nem teljes! Lakóhelyem: Tápióság is felfedezett, minden helyi rendezvényen kiállíthatok, sőt állandó tárlatom is van munkahelyemen, a helyi könyvtárban. Képeimet vászonra festem olajjal és többnyire festőkéssel! Bármelyik festményem megvehető ? hangzott el a megnyitón.

Szóljon hozzá!