ZETApress

hírportál

Ezer a Belvárosban

Ezer Ákos BűvészeEzer Ákos: boom…crash…bang… című kiállítása nyílt meg tegnap 19 órakor a Honvéd utcai Art+Text Galériában. Az október 19-én péntekig látható tárlat kurátora Rieder Gábor. A galéria tegnapelőtt esti egri Formabontók megnyitójáról meg idekattintva olvashatunk.

Ezer Ákos (1989?) összetéveszthetetlenül energikus és groteszk, színrobbanással felérő képei egyéni színfoltot képviselnek a magyar művészeti színtér feltörekvő új nemzedékének palettáján. Legújabb kiállítása az idén festett legfrissebb munkáit mutatja be. A különböző méretű ? a 25 centiméterestől a 2,5 méteresig ? képek középpontjában a bukott ember áll.

Ezer következetes festői univerzumában a bukás nem tragikus és mitikus ikaroszi zuhanás, hanem burleszkbe illő, szórakoztató és groteszk ballépés. A Fernand Léger-t idéző hősei hétköznapi figurák, tagbaszakadt fiúk és langaléta férfiak, akik úgy buknak orra, hogy kifacsarodó végtagjaik dinamikus kompozícióba rendeződve kitöltsék a vászon téglalap-alakú felületét. Legutóbbi festményeinek szereplői megnőttek, miközben ? a maguk viccesen darabos stílusában ? olyan hétköznapi tevékenységekkel piszmognak, mint a borotválkozás, a tétova nézelődés vagy a füst eregetés.

Szóljon hozzá!