ZETApress

hírportál

Már százezren látták Fridát

Frida KahloA kiállítás első két hónapjában már több mint százezer látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására, amely még két hónapig, november 4-én vasárnapig várja a látogatókat. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat ezzel már most az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás a szokásos nyitva tartáson felül hétfői napokon is látogatható ? tudtuk meg sajtósaiktól. A július 05-ei sajtóbejárásról idekattintva olvashatunk. A XX. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlonak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A festőnő születésének 111. évfordulóján, július 06-án este megnyílt kiállításon 35 alkotás ? 26 festmény és 9 rajz ? látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

Szóljon hozzá!