ZETApress

hírportál

Szelek szárnyán Újbudán

Osztrák vitorlásokat fújt Újbudára a szél. Tegnap nyílt meg Andorka Hanna Bécsben élő festőművész: Szelek szárnyán című kiállítása az eReSz Kultúr Pontban, a XI. kerületi Fadrusz utca 5-ben.

? Ilyen helyzetet teremt a sikeres bolygó együttállás. Amikor hajóvásárláson gondolkodunk, közeleg a jubileumi 50. Kékszalag verseny július 26-ai rajtja, Andorka Hanna bécsi festőművész megörvendeztet minket 21 darab csodálatos vitorlás festményének látványával…. Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a kiállítást Rádi Károly, bemutatva egy régi ismerőst, hiszen Andorka Hanna 2016. január 19-től 31-ig már bemutatta műveit az akkor még a Lónyay utcában lévő eReSz Kultúr Pontban.

A most megnyílt tárlaton 21 darab Magyarországon első ízben debütált festmény látható. Külön érdekessége a kiállításnak, hogy a huszonkettedik kép a kakukktojás, amely a művésznő két évvel ezelőtti szinte első vitorlást ábrázoló festménye volt. A kiállítás július 28-án szombatig, keddtől-péntekig 15-től 19 óráig, szombaton 10-től 14 óráig látogatható. A képek mellett érdemes figyelni a dátumra is: a jubileumi 50. Kékszalag verseny zárása egybe esik a kiállítás zárónapjával!

Szóljon hozzá!