ZETApress

hírportál

Tovább látható a Korniss-életmű

Egy hónappal tovább lesz nyitva Korniss Péter életmű-kiállítása: február 11-ig meghosszabbították a szeptember 28-án délben megnyílt Folyamatos emlékezet című tárlatát a Magyar Nemzeti Galériában ? tudatta az intézmény délutáni közleményében.

A nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus munkásságának középpontjában az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása áll. Nemzeti galériabeli kiállítása azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállítás különlegessége, hogy első alkalommal látható a 80 éves fotóművész legújabb, a Budapesten munkát vállaló erdélyi asszonyokkal foglalkozó, az utóbbi néhány évben készített sorozata.

Áder János köztársasági elnök és felesége: Herczegh Anita december 13-án tiszteletvacsorán látta vendégül a budavári Sándor-palotában Korniss Pétert és feleségét: Korniss Editet a fotográfus 80. születésnapja alkalmából. A kiállítás meghosszabbításának ideje alatt továbbra is rendhagyó tárlatvezetésekkel, a januári Múzeum+ esten pedig hosszított nyitva tartással várják az érdeklődőket. Részletes információ a programokról honlapjukon olvasható.

Szóljon hozzá!