ZETApress

hírportál

Kaleidoszkóp a Tetőn

Századokon átívelő percek suhanása a Mérnök utcai Tető Galériában. Adventhez közelítve, mielőtt bizakodva tekintenénk a jövő felé, kis időt áldozunk a múlt felidézésre, visszatekintünk a mögöttünk álló esztendőre. Valami hasonlót láthatunk 2018. január 3-ig L. Kulcsár Erzsébet: Kaleidoszkóp című kiállításán is ? tudtuk meg Rádi Károlytól.

Fáradtan, fázósan érkezünk a XXI. század Magyarországából a kiállítóterem bejáratán át a XVII-XVIII. század főúri pompájába, ahol a falakról a nyári erdő, a tavaszi virágcsokrok, régmúlt idők bordírozott, ködbevesző emlékképei köszöntenek ránk. Aztán továbbsétálva láthatjuk Párizs eső mosdatta sikátorait, ahol a holdfény megcsillan a járókelők talpa előtti víztükörben.

Az időutazás végeztével az utcára lépve, amikor visszazökkenünk korunk rohanó világába, akkor tudatosul bennünk, mekkora élménnyel ajándékozott meg minket az alkotó L. Kulcsár Erzsébet, aki 81 éves életkorát meghazudtolva idegenvezetőnk volt, egy régen elmúlt időket idéző, mára sokaknak idilli képet nyújtó élménysétán. Köszönettel tartozunk Neki, hiszen kapaszkodót adott a kezünkbe azáltal, hogy amikor a mindennapok nehézségei elől elbújunk képzeletbeli emlékszobánkban, felidézhetjük a november 24-én pénteken 18 órakor nyíló kiállítása festményeit.

Szóljon hozzá!