ZETApress

hírportál

Ferencvárosból Belvárosba

Jakobi Anna Mária: Évek óta című kiállítása 14:30-kor nyílt meg a belvárosi Aranytíz Kultúrház I. emeleti Tánc Galériájában. A november 26-án vasárnapig látható tárlatot Feledy Balázs művészettörténész, művészeti író nyitotta meg, az esemény házigazdája Rádi Károly volt. Zenélt a Laskay-házaspár. Fotóink Rósa István felvételei.

1949-ben születtem Tatabányán. 1984 óta vagyok kiállító művész. 2002 óta a MAOE tagja. Részt vettem a tokaji, tállyai, budapesti nemzetközi művésztelepek munkájában. Tagja voltam a Magyar Tehetséggondozó Társaságnak. Számos önálló kiállításom volt itthon és külföldön, képeimet Bécstől Bejrútig láthatták. Díjaim: Kassák képzőművészeti pályázat 2. díj, Művészeti ösztöndíj Tatabánya, Palasovszky képzőművészeti pályázat 1. díj, Stációk képzőművészeti pályázat 2. díj ? sorolta a művésznő.

Nagyméretű táblaképeket készítek, alkotásaim középületeket is díszítenek. Olaj és akril festményeimen kívül repertoáromban találhatók tusrajzok, rézkarcok, szitanyomatok, litográfiák. Időnként rezet domborítok, tűzzománcot készítek. Nem azt festem, amit látok. Azt festem, amit érzek, ami a véleményem a dolgokról. Szárnyakról és kalitkákról, a Barbie babák műanyag világáról, a konzerv világ lélektelenségéről Isten háta mögött. Sokszor visszatérek témáimban a régmúlthoz, a magyarsághoz, titkokhoz és legendákhoz. Mindig az örök érvényű dolgok foglalkoztatnak, de a múlton át a jelenhez kívánok szólni! ? mondta el az alkotó. Anna ismeretsége a megnyitót moderáló Rádi Károllyal sem új keletű: 2016. május 03-tól 15-ig Ferencvárosban már kiállította képeit a Lónyay utcai eReSz Kultúr Pontban Mese álmodott egekről, tegnapkertek levélhullásáról, emlékről és varázslatról címmel, mely idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!