ZETApress

hírportál

Parmigianino a Városligetben

Parmigianino alkotásaA szépség alkímiája ? Parmigianino rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből december elsejétől 2010. március 15-ig. A kiállítást kedd délelőtt 11-kor Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára és Kárpáti Zoltán, a kiállítás kurátora nyitja meg.

Első alkalommal mutatkoznak be Parmigianino művei önálló kiállításon a magyar nagyközönség előtt a Szépművészeti Múzeum december 1-jén nyíló kiállításán. Az olasz manierizmus jelentős képviselőjének 80 rajza és metszete átfogó betekintést ad az mester grafikai életművébe, de bemutatja Parmigianino művészetének kortársakra gyakorolt hatását is.

A megnyitón ? amely egyben múzeum 103. születésnapi ünnepsége is ?, a Walker and Williams Investment Group, a Tópark beruházás fejlesztője nagylelkű felajánlásnak köszönhetően egy nagy értékű festménnyel gyarapodik a Szépművészeti Múzeum letéti gyűjteménye. A velencei barokk egyik meghatározó mesterének, Antonio Zanchinak műhelyében készült, Dareiosz holttestének megtalálása című alkotását a megnyitót követően ünnepélyes keretek között adják át a múzeumban.

Szóljon hozzá!