ZETApress

hírportál

Szemek az Aranytízben

Szem az ÁtriumbanVerebics Katalin és Mohamed Abou Elgana művészházaspár festményei láthatók tegnap estétől az Aranytíz Kultúrház földszinti Átrium Galériájában. A szeptember 24-én vasárnapig látható tárlatot Perneczky Géza művészettörténész nyitotta meg. Mint Wohlmuth István kulturális tanácsnok elmondta, a kiállítás a 25-én hétfőig tartó 7. Belvárosi Művészeti Napok nyitórendezvénye.

Mohamed Abou Elnaga (Egyiptom, 1960) tanulmányait az Alexandriai Művészeti Akadémián végezte, majd később a Kairói Egyetem professzora, doktorandusz oktatója lett. Az első egyiptomi művész, aki Japánba nyert egyéves tanulmányutat a művészi papír merítésének tökéletesítéséhez. Kurátori hivatását Dubaiban és a katari vizuális centrumban töltötte be az elmúlt öt évben. Sokat utazik, művei megtalálhatók magán- és közgyűjteményekben, az USA-ban, Japánban, Európában és a Közel-Keleten.

Verebics Katalin (Enying, 1980) 2005-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, azóta aktív kiállító. Egyik legemlékezetesebb önálló kiállítása az Október 6-a utcában, az egykori Mucius Galériában volt. 2010-ben Rómában ösztöndíjas, néhány évvel később nemzetközi művésztelepek résztvevője volt az Egyesült Arab Emírségekben majd Dohában. Elnyerte a Gundel-díjat, a Kogart-díjat és a MAOE szakmai díját is.

Szóljon hozzá!