ZETApress

hírportál

Kiállítás gyertyagyújtásra

Szekszárdon gyermekkoromban a lovas szán csilingelt karácsonykor a havas utakon. Sajnos átvették helyüket az autók, s a sózott utakat latyak borítja hó helyett. Nincs már többé fehér karácsony a városban, kesergett Erdélyi Z. János költő műfordító a svábhegyi Jókai Klubban tegnap este, az Adventi koszorú című fotókiállítás megnyitóján.

Az APS Stúdió hat művésze és négy barátja állította ki félszáz képét a Jókai Villa két helyiségében. A falakon nem csak koszorúkat, hanem havas tájakat is láthattunk. Képkoszorú volt, melyet az alkotók az első adventi gyertya meggyújtásának estéjén varázsoltak elénk.

A fotós csapat öt éve alakult. Együtt is, meg külön is sorra rendezik kiállításaikat. Idén ez már a nyolcadik közös tárlatuk, de a tagok egyenként is rendeztek az idén legalább ugyanennyit. Hagyomány, hogy adventkor mindig összejönnek, és boldogságban, szeretetben együtt vannak. A december 21-ig látogatható kiállítás alkotói között a hölgyek vannak többségben. Hetük közül hárman Katik, s van mellettük Maya, Andrea, Gyöngyvér és Erika is. A férfinemet a Szita család, apa és fia képviseli Bock Pállal együtt. Nem csak a fővárosból, de vidékről is érkeztek.

Hegyvidéki Karácsonyi Vásár

Nem csak az adventi kiállítás nyílt meg tegnap a Hegyvidéken, de a karácsonyi vásár is. A Polgármesteri Hivatal szomszédságában déltől várták a vevőket a sátorok. Este a Farkasréti Plébánia programjában volt a gyertyagyújtás. Ma délelőtt Mikulás-túrára várják a gyerekeket a sátrak elől. A Mikulás segítője a Frank-hegyi turistaházhoz vezeti a résztvevőket, ahol ajándékokat kapnak majd a gyerekek. Aki inkább helyben marad, karácsonyi ajándékkészítésen vehet részt, és megsimogathatja a kisbárányokat és a kiskecskéket is. A vásár december 23-án zárul.

Szóljon hozzá!