ZETApress

hírportál

Fotós siker Gárdonyból

A győztes képEgy gárdonyi fiatalember az egyik nyertese a Veolia Environnement Az év természetfotósa világpályázatnak. Mészáros András a Viselkedés ? Egyéb állatok kategóriájának nyertese lett Frissítő esőcsepp című képével.

A kategóriában olyan fotók szerepelnek, amelyek az emlősökön és madarakon kívüli állatok lenyűgöző vagy ritkán látható viselkedését örökítik meg. Egy nyári záport követően indult el András a lakása közelében lévő erdőbe, ahol egy napsütötte tisztáson vöröshangyákat fedezett fel, amint virágzó mályvákra másztak fel. A díjnyertes képen a hangyák egyike egy mályvasziromra hullott esőcseppről szív vizet.

A pályázat díjátadója a londoni Természettudományi Múzeumban volt, ahol a kiállítás is megtekinthető. Mészáros András ma a Tó-tévé műsorában számol be a nagy eseményről. ? Agárdon lakom, fotóim legnagyobb részét a Velencei-tó környékén készítem. Bár szabadidom véges, szerencsésnek érzem magam, hogy az itteni igen gazdag élőhelyeket viszonylag sűrűn tudom látogatni és mindig találok témát, amit filmre tudok rögzíteni.

A természetfotózáson belül a részletek fotózása az, ami leginkább érdekel. A makró témák fotózása végtelen lehetőségeket tartogat a természetfotós számára, de leginkább a nehezen megközelíthető témák (madár- és vadfotózás) jelentik számomra az igazi kihívást.

Jelenleg a Fényecset fotóklub, ill. a Székesfehérvári fotóklub tagja vagyok. A fotóimat a nagyközönségnek 1999-ben mutattam meg először. Első kiállításom a Gárdonyi galériában volt, majd Agárdon mutattam be a fotókat. Ezeket több saját és társas kiállítás követte Székesfehérváron, illetve Budapesten ? írja honlapján Mészáros András.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A természet csodái képeken | ZETApress

Szóljon hozzá!