ZETApress

hírportál

Józsefvárosi Természet

Roosevelt tér 2013Csengery Béla: Natura et Urbis című kiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor a Józsefvárosi Galériában. A festőművész június 10-én péntekig látható kiállítását Zalán Tibor író nyitotta meg. A zenei közreműködők Wittek Béla gitáros mellett Bartus János és Király Tamás ütőhangszeresek voltak.

Csengery Béla: Természet és város című kiállítását a tájképek és a városképek bemutatásának és párhuzamba állításának szenteli. Alkotásain jól megfigyelhető, hogy több stílust kipróbált, s művészetében az egymástól különböző kifejezési formák jól megférnek egymással. ? Csengery Béla receptív érzékű alkotó, akinek társa egyben mestere is: a természet. Művészete számára nincs nála gazdagabb realitás, így a természetből meregeti ki a művészit, amit érzékenyen és sejtelmesen felülír, személyessé formál ? írta róla Balázs Sándor.

A kiállításhoz kapcsolódó program, június 3-a péntek 18 óra: Hommage A Fisher Ernő ? Beszélgetés Csengery Bélával. Meghívottak: Alföldi László András és Sipos Endre festőművészek és további tanítványok. Június 8-a szerda 18 óra: Tárlatvezetés, vezeti: Mónus Viktor. A kiállításokra és a hozzájuk kapcsolódó programokra a belépés díjtalan. A tárlatok hétköznap 9-től 18 óráig látogathatók.

Szóljon hozzá!