ZETApress

hírportál

Kristálykő rekord a hotelben

Zimány Linda (Fotó: Vígh Alex)A Pásztor Leadar Design Téli szivárvány című divatbemutatóján Pásztor Anni divattervező közreműködésével egy különleges menyasszonyi ruhakreáció került bemutatásra, melyben a menyasszonyi csokor virágai Swarovski kristályból készültek. Az eseményre múlt csütörtökön este fél 8-kor került sor Budapest egyik új impozáns rendezvény helyszínén, a Hold utcai Hotel Presidentben.

Ugyanitt került bemutatásra ? több neves fotóművész közreműködésével ? a Tórizs Hajnalka elképzelései alapján készült, Budapest turisztikai látványosságait, nevezetességeit megjelenítő különleges fotósorozat Budapest ? Kicsit más kép címmel.

Az elkészült képeket a megszokott papír helyett, fényes selyem anyagon mutatták be és fokozva a város fényét, csillogását, még Swarovski kövekkel dekorálva. Az így készült kiállítási anyag az országban több helyszínen, rendezvényen ? Székesfehérvár, Pécs, Miskolc ? is bemutatásra kerül. A tervek szerint az így létre jött gyönyörű anyagból kiadásra kerül egy Budapestet népszerűsítő könyv is.

Zimány LindaTórizs Hajnalka smink- és maszkmester vezető sminkese volt Magyarországon többek között Elton John ? Tim Rice: AIDA című musical-ének és egyéb produkcióknak. Nagy sikerrel készítetmár több éve olyan alkotásokat, ahol kristály-köveket használt. A tavalyi Budapesti Operabálra saját tervei alapján készített Tallós Rita színésznő testére 1200 különböző Swarovski kristályból csipke mintázatú ékszerdíszítést, mely ? az estélyi ruha mellett ? kitüntetett figyelmet adott személyének.

Ez adta az ötletet, hogy egy alkalommal legalább négy és fél-ötezer kristálykővel díszítse egy hölgy testét, így hozzon létre egy érték- és mennyiségi rekordot. Előzetes szakmai tapasztalatai és tervei alapján mintegy 8 óra volt szükséges a megvalósulásához, mert a köveket egyesével kellett felragasztania.

A modell személyét illetően Zimányi Lindára esett a választás, aki a tárgyalást követően, örömmel vállalta el ezt a különleges feladatot. A rekord tényét a hazai Guiness-rekordokat képviselő cég regisztrálta és hitelesítette.

Szóljon hozzá!