ZETApress

hírportál

Pingvin a múzeumban

Tegnap délután 4 órakor nyílt meg a Természettudományi Múzeum legújabb kiállítása, melyen a Sarkvidéktől az Egyenlítőig címmel Karai Csaba fotói láthatók. A Bicskén élő természetfotós munkái november 15-ig láthatók.

Karai Csaba ? aki 2004 óta foglakozik természetfotózással ? eddig számos díjban részesült. 2007-ben Az év természetfotósa címet nyerte el Magyarországon, miután Londonban a BBC és a londoni Természettudományi Múzeum Shell ? WPY 2007 (Wildilfe Photographer of the Year) címen meghirdetett nemzetközi fotópályázatán is sikert aratott az Egy Föld (One Earth) kategóriában.

A kiállítást Laár András előadóművész nyitotta meg. Láthatatlan világ című dalát adta elő, s most is nála volt az üvegcső, melyet majd? két éve láthattunk a Tátra utcai Klub Galériában. Őt is, engem is érdekelt a fotók készítésének titka. Mint az alkotó kérdésünkre elmondta, jobbára ötszázas telével dolgozott, s a vadállatokat sosem fényképezte rácsok mögül. A bengáli tigris is mindössze 8 méterre állt tőle egy indiai rezervátumban, amikor exponált. Bátor ember, annyi szent!

Szóljon hozzá!