ZETApress

hírportál

A szalon fényei

Buza Krisztina papírművész, iparművész: Organikus lámpák ? Cellunett Design című fénykiállítását nyitotta meg tegnap este Kelecsényi Csilla iparművész, textilművész a Pozsonyi utcai Kárászy Szalonban. Közreműködött Fehér Viktor klasszikus gitárművész, az est háziasszonya Kárászy Szilvia zongoraművész volt. Fotóink Lantai József felvételei.

A világítással kapcsolatos egyedi igények megoldásával közei 10 éve foglalkozom. Lámpáimat egyedülálló, lyukacsos szerkezetű anyagból készítem, amely a tradicionális papírkészítési technikát ötvözi a XXI. század innovatív megoldásával. Megfelel a legkülönbözőbb tér, hangulat, használati kihívásoknak ? mondta el az alkotó. A rugalmas matéria változatos szín és formai megoldásokat tesz ehetővé. Különleges árnyék és fényhatás. Környezetbarát technológia, részben újrafelhasznált anyagból készül. A lyukacsos szerkezetű búra sohasem forrósodik fel. Szórt fényű, dekoratív formavilágtól az olvasólámpáig minden igény kivitelezhető. Régi, megörökölt lámpavázakra is felszerelhetők.

A jó hangulatról a Csobánc Bormanufaktúra gondoskodott. Mottójuk: Egy korty művészet! Az est folyamán Angyalosy Katalin, a budaörsi Angyalosy Lakásétterem tulajdonosa megkóstoltatta velünk a Csobánc Bormanufaktúra egy-egy fehér és vörös borát. A kiállítás december 10-én szerdáig előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg.

Szóljon hozzá!