ZETApress

hírportál

Észak fényei Svédországban

Gizi festményeEugen Jenő Bocsor és Gizi Csuzy vándorkiállítása a budai kiállítást követően május 23-tól 26-ig a IV. Magyar Világtalálkozón mutatkozott be. Betársult hozzá Tar Károly Svédországban élő újságíró, lapalapító, az Ághegy, a Magyar Liget főszerkesztője, Ex Libris-díjas, az Egyetemes Kultúra Lovagja, a Magyar?Román?Svéd Írószövetség tagja.

Tar Károly idén a Magyar Köztársasági Elnök kitüntetettje és a MÚOSZ Aranytollas újságírója. Itt és ott című népszerű versével lett sikeres a Világtalálkozón is, amit Moritz Lívia stockholmi festőművész festményével is illusztrált. Moritz Lívia termékeny svéd?magyar festőművész. A svéd művészek kiállítása előtt mindig csoportos volt az érdeklődés ? tudtuk meg Dr. Szalontai Évától.

A Vándorkiállítás június 2-tól Mátészalkán kapott otthont, s június végéig Székely Marika, a Mátészalkai Panoráma Világklub elnöke segítségével a Mátészalkai Népművészeti Múzeumban volt látható. A kiállítást Dr. Cservenyák László, a múzeum igazgatója és Szabó István, a város polgármestere nyitotta meg. Nagy sikere volt Mátészalka gyászban van című képnek, amit Gizi Csuzy rajzolt. A Vándorkiállítás, a sok-sok műalkotás ma már újra otthon van a svédországi Tomelillában. Várják a svéd és külföldi látogatókat!

Szóljon hozzá!