ZETApress

hírportál

Koncertfotók a Gödörben

Somay Márk és Szipál MartinSzeptember 11-én péntekig látható a budapesti Gödör Klubban az ANTROPOS.hu bemutatja Somay Márk fotográfus Zenészek, hangszerek, érzelmek és a közönség címet viselő vándorkiállítását.

Az ANTROPOS.hu kulturális online magazin fotósának tárlata a legnagyobb hazai és jó néhány külföldi zenekar egy-egy színpadi pillanatát örökíti meg, amikor a művésznek a zene, a közönségnek pedig az élmény az első. A képekkel felidézhetjük a Kispál és a Borz, a Barabás Lőrinc Eklektric, a Kerekes Band, a Suhancos, a Zagar egy-egy fergeteges koncertjét, de a 28 válogatott fotó között megtaláljuk Simply Red-et, a Flogginy Molly-t, a Sisters of Mercy-t és a Parov Stellart is.

A kiállítás októberben érkezik Debrecenbe, az Újinkognitó Bárba, ahol október 31-ig lesz látható. Kiállítás-megnyitó és borkóstoló október 2-án este 8-kor lesz. November közepétől a pécsi Trafik Lokálba költözik, ahol január 11-ig lesz látható. A kiállítás-megnyitó és a borkóstoló november 13-án este fél 7-kor kezdődik. Azoknak viszont, akik a nyári szünet után csak most térnek vissza a városba, kötelező program a Gödör és a kiállítás is, hogy Márk képeit nézve újra feleleveníthessék a nyári koncertek varázslatos pillanatait!

Szeptember 11-ig tart a pillanat varázsa

Egy koncertnek, egy-egy jól sikerült partynak, zenés-táncos mulatságnak olyan hangulata van, amit nehéz szavakkal leírni. Talán a mozgóképek sem képesek visszaadni azokat a pillanatokat, amelyek egy-egy ilyen eseményt felejthetetlenné tesznek. Somay Márk arra vállalkozott, hogy megmutatja a hangulatot, amely a koncerteken a zenészek arcán átfut, ami a táncoló közönség testére kiül. Ezek a fotográfiák a pillanat valódi varázsát mutatják be.

Somay Márk tizennyolc éves kora óta foglalkozik komolyabban a fényképezéssel. Fotóstanulmányai után, 2005-től az Antropos.hu kulturális online magazinnak fotózik, de mellette több más sajtóorgánumnál is dolgozott (FHM, Marie Claire, G5, Nőklapja, és a Motel magazin). 2008-ban a magyar Fred Perry forgalmazójának óriásplakát-kampányához készített fotókat.

2008-ban tanult többek között a világhírű Szipál Martin fotóművésztől is. 2008. óta az Antropos.hu fotóskoordinátora, azóta sok kezdő fényképésznek oktatott fotózási ismereteket. 2009. óta az ANTROPOS.hu mellett az A38 hajó hivatalos fotográfusa is. A márciusban a Sisters of Mercy zenekarról készített fényképeit az angol Classic Rock Magazine is közölte.

Több portréja, koncertfelvétele megjelent a hazai nyomtatott sajtóban is, publikálták képét a Magyar Narancsban, és az Exit magazinban is. 2009-ben a nyári fesztiválidőszakban a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál fotósa. A 22 éves fotográfus jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója.

A Magyarbor.net az antropos.hu kiállítások támogatója

Céljuk, hogy népszerűsítsék az ízletes magyar borokat mind hazánkban, mind külföldön, illetve, a feltörekvőben lévő termelőknek segítsünk minőségi boraik piacszerzéséhez, illetve, hogy a magyar közönséggel is megismertessék, megszerettessék azokat a magyar borokat, melyek közepes árfekvés mellett egy magasabb minőséget képviselnek.

A 2006-ban alapított társaság 100%-ban magyar tőkéből, saját erőből született. A borok mellett széles választékban kínálnak kiegészítőket (dugóhúzó, dekanter, polc, állvány, kovácsoltvas, borhűtő, papírdoboz, papírzacskó, stb.). Cégek részére egyedi ajánlatért (reprezentációs ajándékok, vacsorák, konferenciák, fogadások) forduljon kollégáikhoz!

Szóljon hozzá!