ZETApress

hírportál

Aba-Novák Leányfalun

Áldott Húsvétot!A leányfalui Aba-Novák Galéria eddigi 47 kiállításával mindvégig a XX. századi és kortárs képzőművészet megmutatkozásait szervezte. Töretlen hittel azon munkálkodtak, hogy segítsék az alkotások eljuttatását a nézőkhöz ? tudtuk meg a húsvéti jókívánságukat küldő Varga Boritól és Kováts Kristóftól.

Nem lesz ez másképpen április 26-án, szombaton 18 órakor a 48. kiállításukon sem, amikor egyik névadójuk, Aba-Novák Vilmos grafikáiból és festményeiből rendeznek kiállítást Arcok és emberek címmel, amelynek portréit és zsánerképeit válogatták egy tematikus bemutató kereteiben. Az izgalmas anyagot magánygyűjtők, valamint a Virág Judit Galéria és Aukciósház adta kölcsön, nem kis szervezési munkát követően. Ez azonban akkor válik csak értékké, ha minél többen elmegyünk és megnézzük Aba-Novák karaktereit. Mindannyiunkra számítanak!

Arcok és emberekSupka Magdolna, első monográfusa szerint szinte minden alkotásában egy novella rejtőzködik, Molnos Péter, a róla szóló nagy sikerű album szerzője és a MODEM kiállítás rendezője pedig Aba-Novák karaktermegragadó képességét emeli ki. Nézzük meg és igazoljuk vissza ? avagy cáfoljuk! ? a műtörténészek megállapításait! A megnyitón a Leányfalu-Házban Gaál József festőművész segít majd eligazodni ebben a festői világban ? aki maga is jeles modern-kori képnovellista ?, Abonyi Zsófi és Rajczi-Juhász Miklós pedig arról gondoskodnak majd arról, hogy a látvány ne maradjon zenei összefüggések nélkül.

Szóljon hozzá!