ZETApress

hírportál

Képmás másképp Józsefvárosban

Képmás ? Másképp címmel nyílik meg február 7-én, pénteken 18 órakor Zelenák Katalin kárpitművész kiállítása a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban. A kiállítást Dr. Lovag Zsuzsa művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Benkő András kobzos énekmondó ? tudatta Vörös Éva PR menedzser.

A kiállítás március 1-jén, szombatig ingyenesen látogatható hétköznap 9-től 18 óráig, szombaton 10-től 15 óráig. Ingyenes tárlatvezetések: február 12-én, 19-én, 26-án, szerdán 18 órától lesznek. Múzeumpedagógiai foglalkozások gyerekcsoportoknak (6-18 éveseknek, ingyen), választható időpontban a +36-20-587-7444 mobilszámú bejelentkezés alapján.

Amikor elkezdek egy új munkát nagyon jó érzés a festett, kollázsolt, a számítógép által készült terveim apró részleteit sorról sorra fonalakkal újra megfestenem. Újra alkotom a már egyszer megálmodott gondolataimat és ezért tartom oly fontosnak ? kihangsúlyozottan fontosnak ?, hogy én mindig magam szövöm meg a falikárpitjaim. Az alkotás fontos része ez, amit csak az tud hitelesen átültetni papírra festett színes, vagy színtelen gondolatból, amit maga interpretál az első vonaltól az utolsó fonalszál beszövéséig. Velem együtt él, velem együtt gazdagodik, formálódik a kárpit, részemmé válik, mint azok az emberek, akik fontosak az életemben. Ezért is válok meg ezektől a munkáimtól oly nehezen. Tudom, hogy gondolataim, melyeket színes fonalakkal formába öltök, melyekből puha felületű, megfogható kárpitok, kárpittöredékek lesznek, és örök lenyomatot adnak az utókornak, egyszeri megismételhetetlen produktumok. Ezért örülök, hogy művész lettem. Az én munkáim képzőművészeti alkotások, a puha fonal, a selyemszál által soronként megfestve ? vallja Zelenák Katalin.

A Budapest Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával Zsinagógák Magyarországon címmel vetítéses előadást láthatunk január 28-án, kedden 17 órakor a József körút 70-beli Rendezvényközpontban, a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából. Előadó: Podonyi Hedvig író. Belépés: díjtalan! A helyfoglalás érkezési sorrendben korlátozott számban történik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kuruczok Józsefvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!