ZETApress

hírportál

Ne féljetek Józsefvárosban

Rieger Tibor Magyar Örökség-díjas szobrászművész Ne féljetek! című kiállítása nyílt meg tegnap este a Józsefvárosi Galériában. Megnyitotta Szakolczay Lajos irodalom- és művészetkritikus. Közreműködött Faragó Laura énekművész, népdalénekes. A zenepedagógus először egy XIII. századi magyar zsoltárt, majd két moldvai csángó népdalt adott elő.

Rieger Tibor meghatározó személyisége a magyar képzőművészetnek: közel ötven köztéri, monumentális körplasztikájával és középületeken elhelyezett domborművével találkozhatunk szerte az országban. Ezek közül is kiemelkedő a pannonhalmi bencés apátság bazilikájának millenniumi kapuja, a Balatonbogláron álló Teleki Pál szobor, Jedlik Ányos és Czuczor Gergely emlékműve Győrött és az 1956-os emlékmű Mosonmagyaróváron.

Legjelentősebb szobrai megrendelésre készültek, melyeket zömmel pályázatok útján nyert el. Gondolkodásmódjához közel áll a szakralitás, ez munkáiban is visszatükröződik. ? A szakralitás minden jó alkotásban benne van, nemcsak a templomokba szánt szobrokban ? vallja a szobrászművész, akinek kiállítása november 25-én, hétfőig hétköznap 9-től 18 óráig látogatható. A megnyitót követően az I. emeleten a csobánci Villa Tolnay fehér és vörös boraival koccinthattunk.

Szóljon hozzá!