ZETApress

hírportál

AMS a Terminálban

Magyar Termék NagydíjIdén is lesz Art Moments Vizuális Művészeti Fesztivál! ? tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatóján. Utána Kursi, azaz Szék címmel nyílt meg a kuvaiti kortárs designkiállítás a Design Terminálban, melyet Halasi Rita dizájnszakértő nyitott meg.

A sajtótájékoztatón Erdélyi Szabolcs, a Hybridart Management ügyvezetője, Bokor Balázs, a Külügyminisztérium Afrikai és Közel-keleti főosztályvezető-helyettese, Abed Al Kadiri, a CAP Kuwait igazgatója, Ingo Fröhlich, a Mercedes Benz ügyvezetője, Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója, Ács Zoltán, a Design Terminal kreatív igazgatója, Dr. Gereben Katalin, az Equilor Fine Art ügyvezetője és Kukla Krisztián, a Debreceni MODEM igazgatója beszélt terveikről. Gereczi Tamás, a Qatar Airways képviselője és Márta István, a Pécsi Zsolnay Kulturális Negyed igazgatója nem érkezett meg.

Szabó Antal az Országház Felsőházi-terméből érkezett, ahol Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki őket. Ők adják a festéket a holnap délelőtti rendezvényre is. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, az AMS és a Poli-Farbe együttes erővel szeretné bebizonyítani, hogy fogyatékossággal élő művészek is képesek maradandót alkotni, egymás elfogadásából és segítéséből értékes művészeti alkotások születhetnek, melyek méltó helyet foglalhatnak el az ép művészek művei között.

Szájjal- és lábbal festés próbatétel ? avagy mennyivel ügyesebb az utca emberénél egy mozgássérült művész! A csütörtökön 11 órakor az Erzsébet téren zajló próbatétel célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő emberek kreativitására, és hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a mozgássérült művészeknek is helyük volt az Újrafestett valóság című kiállításon tavaly, és helye van egy kortárs művészeti fesztiválon idén, mert akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek.

A már országossá nőtt rendezvénysorozaton Budapesten mától szeptember 12-ig, a debreceni MODEM-ben szeptember 26-tól november 2-ig, és a pécsi Zsolnay Negyedben október 24-től november 24-ig lesznek láthatóak az AMS kiállításai, koncertjei, street art akciói. Idén az eddigieknél lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetnek a szervezők arra, hogy külföldi művészeti projekteket mutassanak be Magyarországon, illetve, hogy nemzetközi párbeszédet indítsanak el egy olyan izgalmas területen, mint az arab kultúra.

A közel-keleti régión kívül természetesen más országokból is érkeznek művészek, többek között Franciaországból, illetve a programok izgalmas és friss street art szekciója számos kelet-európai graffiti művészt is felvonultat. Összességében ismét változatos és gazdag programokkal várják a közönséget ? kiállítások, falfestés, koncertek, irodalmi performanszok, gyerekprogramok és felnőtt work shopok szerepelnek az AMS 2013-as őszi kínálatában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szájfestés a Terminálnál | ZETApress

Szóljon hozzá!