ZETApress

hírportál

Gépek a majorban

VIII. Majorbéli Géptalálkozó lesz a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megújult vidéki filiáléjában, a keszthelyi Georgikon Majormúzeumban július 27-én, szombaton. Az aratási időszakban zajló, hangulatos rendezvényre a Festetics György által alapított, kéthektáros területű, műemléki majorban kerül sor ? tudatta Kovács Adrienn, az MMM sajtósa.

A szép hagyománynak örvendő keszthelyi géptalálkozóra az ország minden részéből érkeznek gépgyűjtők, hogy bemutassák veterán mezőgazdasági erőgépeiket. Az egész napos eseményen az érdeklődők megismerkedhetnek a gépgyűjtőkkel, működés közben is láthatják a veterán mezőgazdasági gépeket, és meggyőződhetnek értékmentő munkájuk jelentőségéről. A gyűjtők számára lehetőség nyílik tapasztalatcserére, új munkakapcsolatok kialakítására és a régi kapcsolatok ápolására.

A 2013. évi géptalálkozóra a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely bővített programkínálattal készül, de természetesen nem maradnak el az előző évek közkedvelt programelemei sem, melyeken kicsik és nagyok gyakorlatban is próbára tehetik ügyességüket. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a keszthelyi műemléki majorban és a megszépült Élménygazdaságban!

A 10 órai megnyitó utáni program fél 11-kor veterán gépek bemutatásával folytatódik, majd 13 órakor indul a traktorfelvonulás a városban. 14 órakor zenés aratóünnep veszi kezdetét, benne 15 órakor cséplés Hoffer-féle cséplőgéppel, majd 16 órakor gőzgépes szántásbemutatóval. Kísérő programokként ajánlják a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely kiállításait és az Élménygazdaság megtekintését, szalmafonást és aratókoszorú készítést, de lesz kézi cséplés és gabonatisztítás bemutatója (cséplés cséphadaróval és szöges-dobos cséplőgéppel, tisztítás szelelőrostával és triőrrel), valamint gabonaőrlés és aratóételek kóstolása is. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!