ZETApress

hírportál

Globo Aerostatico

A spanyol nyelv napjának előestéjén, június 19-én, pénteken este 9-kor a Műcsarnok mellett a kedvezőtlen időjárás ellenére a Globo Aerostatico a levegőbe emelkedett ? tudtuk meg Angyal Lászlótól. A fotók R. Jordan felvételei.

A kétezer köbméteres AX7-es típusú hőlégballonnal másnap a Vörösmarty utcai Cervantes Intézet előtt már nem merték megismételni a produkciót. A spanyolok szerették volna, ha a kupola két napig állva marad. Eszükbe sem jutott, hogy ehhez folyamatosan kellene azt fűteni, s egy palacknyi gáz egy órára sem lenne elég.

Vol de nuit ? Répondez s?il vous plait

Japán?Magyar Jubileumi Év alkalmából július 4-én, szombaton este 7-kor kortárs művészeti kiállítás nyílik a Lázár utcai Opera Galériában. A megnyitó fogadáson mutatja be Angyal László az Antoine de Saint-Exupéry regénye nyomán, Luigi Dallapiccola által írt Éjszakai repülés című operát ismertető filmösszeállítását.

Az első magyar televíziós operát 1963-ban a Budaörsi repülőtéren forgatták Szinetár Miklós rendezésében, Házy Erzsébet, Ilosfalvy Róbert, Simándi József és mások főszereplésével. Ekkor és ott kölyökként ismerkedtem a repüléssel, s hallottam először Antoine de Saint-Exupéry-ről ? vallja a múltról Angyal László pilóta és légifotós.

Szóljon hozzá!