ZETApress

hírportál

Noémi a Tabán Teázóban

Az Attila úti Tabán Teázó külseje a régi ? hatalmas, földig érő ablakaival, melyen át a Dózsa György tér felől besüt a nap. A belseje megújított, modern, elegáns, vendéghívogató. Egykoron valóban teázó volt, ma kávét, italokat, szendvicset és fagyit is felszolgálnak. A Művész-Szerda sorozat 3. kiállítása keretében VÉSZABÓNOÉMI grafikáival is itt jelentkezik.

Hajdan gimnazisták, egyetemisták rendszeres találkozóhelye volt, s nem csak a környékbeliek látogatták. A bulik kiindulópontja volt, de itt lenni már önmagában is buli volt, hiszen rengeteg ismerős járt ide, hogy filozófiai vitákba merüljön a haverokkal egy üveg bor mellett.

Néhány tulajdonosváltás és a hely lezüllesztése után idén februártól ismét a minőségi vendéglátás irányába halad a Tabán Teázó. Fiatal srácok szolgálnak ki, és ma ismét kezdenek visszaszivárogni a régi társaságok. Az új házigazdák hónapról-hónapra megújuló kiállításokkal dekorálják a falakat. Fiatal és kevésbé fiatal, még ismeretlen és neves tehetségek kapnak lehetőséget arra, hogy a szélesebb közönség is megismerje, vagy újra megcsodálja fotóikat, képeiket, világukat.

MŰVÉSZ-SZERDA a Teázóban

Az első megnyitóra április 29-én került sor. A MŰVÉSZ-SZERDA kiállítás sorozat első meghívott művésze Varga Gábor György volt. A táncfotóiból megrendezett első tárlatot Eifert János, napjaink kiemelkedő fotográfusa nyitotta meg. A képeket egy teljes hónapig nézhették meg az ide látogatók. Május utolsó szerdáján a Ferenczy Noémi-díjas textil iparművész Vereczkey Szilvia különleges technikával készült faliképei és díszei lakták be a teret. A kiállítások szervezői: Csák Erika, Komjáti Orsolya és Schmidt István.

Hamarosan itt van június utolsó szerdája: 24-én VÉSZABÓNOÉMI grafikái költöznek a falakra. A LÉLEK-KÉPEK Szent Iván napján, a nyári napforduló és az év legrövidebb éjszakája előtt ? amikor minden és mindennek az ellenkezője is megtörténhet ? indulnak útjukra. Az este fél 6 órai megnyitón Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó vezetője és Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész lesz a tárlatvezetőnk.

Noémi belső hangjai megszólítanak mindenkit, aki megáll egy-egy pillanatra a rajzok előtt július 28-ig. Minden érdeklődőt szeretettel vár a megnyitókra ? minden hónap utolsó szerdáján ? és a MŰVÉSZ-SZERDÁK között is teára, kávéra, fagyira, laza és kellemes kikapcsolódásra a Tabán Teázó és a szervezők.

Szóljon hozzá!