ZETApress

hírportál

ZöldPont: élhető város a Millenárison

A környezettudatos szemléletmód megismertetésére nyílik interaktív kiállítás holnap délelőtt 10-kor a Millenárison. A ZöldPont ? élhető város a Millenárison tárlat programjában Földünk értékeit olyan ismert emberek személyesítik meg, mint D. Tóth Krisztina, Für Anikó, Novák Péter és Juhász Árpád ? tudatta az FKF Zrt.

Interaktív tanulási környezetet biztosít számos korosztálynak a holnap nyíló ZöldPont ? élhető város a Millenárison című kiállítás, ahol a látogatók a fenntartható fejlődéssel, a környezetvédelemmel ismerkedhetnek meg. A kiállítás a négy alapelem köré épül: föld, levegő, víz és tűz. Ezek keresztmetszetében mutat be folyamatokat, jelenségeket és így próbálja a látogatók életvitelét jobb, helyesebb irányba terelni. Az egyes alapelemek ?gazdákat? is kaptak, így a levegőt D. Tóth Krisztina, a vizet Für Anikó, a tüzet Novák Péter, a földet pedig Juhász Árpád képviseli.

Interaktív kiállítás a Millenárison

A hulladékgyűjtés és energiagazdálkodás eredményeit és a hozzájuk kapcsolódó modern technológiákat művészeti projektek és modern oktatási eszközök mutatják be úgy, hogy otthon, a család számára is hasznos ötleteket kínáljon energia megtakarításra, környezettudatos hulladékkezelésre. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a föld elemhez kapcsolódva izgalmas interaktív játékot indít. A Melyik csapatban játszol? ? program célja, hogy a látogató megismerje a különböző érdekcsoportok eltérő álláspontját egy adott kérdésben és megtalálja a számára elfogadható választ.

Nem mindegy, hogy egy hulladékégető vezetői székében, egy környezetvédelmi aktivista szerepében, vagy civilként érvelünk. A kérdések és egy kis szerepcsere után megtapasztalhatjuk, hogy a különböző nézőpontok felvállalása milyen hatással lehet értékítéletünkre ? és milyen hatással van a környezetünkre? A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. örömmel csatlakozik a hasonló kezdeményezésekhez, hiszen a társaság maga is a környezetvédelem és tudatos szemléletformálás elkötelezett híve ? vallják.

Szóljon hozzá!