ZETApress

hírportál

Skanzen Vonat Szentendrén

A Skanzen Vonat megérkezett a szentendrei Skanzenbe, s tegnap délelőtt 10 óra előtt 7 perccel helyezték a vasúti sínekre. Új szolgálati helyére vezető útján szerda délután először Istvántelek rendezőállomásig jutott, ahol óvatosan trélerre emelték. A szállító jármű éjszaka indult Szentendrére, és tegnap hajnalban közelítette meg a sínpályát, amelyen az 1920-as évekből származó, felújított Ganz-Jendrassik-féle motorkocsi a múzeum látogatóit szállítja majd a Skanzen tájegységei között ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A historikus járművet a Skanzenben speciális daru ? több órás előkészület után ? emelte át a számára felépült vágányra, a Harangláb megálló közelében. Vonat és sín összhangja kifogástalannak bizonyult, így nincs akadálya, hogy a kocsi megkezdje próbaútjait a 2,2 km hosszúságú sínpályán, Európa leghosszabb normál nyomtávú múzeumi vasútvonalán.

Mindkét eseményről számos fotó készült, melyek ezen a címen érhetők el. A Skanzen Vonat ünnepélyes átadására, és a bejárati épület avatására április 7-én, kedden délután 1 órakor kerül sor. A HÉV-vel érkező vendégeket fél 1 után 10 perccel autóbusszal szállítják az állomásról a Skanzenhez.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új bejárat nyílt a hagyományhoz | ZETApress

Szóljon hozzá!