ZETApress

hírportál

Budavári példamutatás

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. üdvözli és teljes promóciós eszközrendszerével támogatja azt a példaértékű együttműködést, mely a Királyi Borház és Pincemúzeum valamint több budavári szolgáltató (Budapesti Történeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Táncszínház) között jött létre ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. A közös programcsomag célja, hogy a Budai Várba látogató vendégek megismerjék az egyedülálló turisztikai és kulturális kínálatot és egyúttal meghosszabítsa a turisták Várban eltöltött tartózkodási idejét.

Mérföldkő ez a budavári turizmusban, hiszen a BTH már több ízben hívta szakmai beszélgetésre és buzdította közös összefogásra a budavári szolgáltatókat, üzlettulajdonosokat, múzeumokat, annak érdekében, hogy a Budai Vár, a főváros egyik legfontosabb attrakciója, pezsgő kulturális és turisztikai központtá váljék. A nemrégiben megjelent kulturális munkacsoport kutatása is azt támasztja alá, hogy a turisták részéről rendkívül nagy igény van közös programcsokra, ajánlatokra.

A sajtótájékoztatón a három intézmény ünnepélyesen is aláírta azt az együttműködési megállapodást, melyben vállalják egymás kommunikációjának segítését és közös jegyek, programcsomagok kialakítását. A Budapesti Történeti Múzeum valamint a Királyi Borház és Pincemúzeum között kialakított csomag tartalma egy 20-20% kedvezményt biztosító, mindkét intézmény látogatására jogosító jegy, továbbá egy tárlatvezetés a Pincemúzeumban. A Nemzeti Táncszínházzal kialakított csomag egy, a Bor és Tánc nevet viselő, sorozatot jelent, mely tartalma egy kedvezményes színházi belépő (10%), egy három boros kóstoló és ingyenes belépés a Pincemúzeumba.

A közös programcsomag célja, hogy a Budai Várba látogató vendégek megismerjék az egyedülálló turisztikai és kulturális kínálatot, és egyúttal hozzájáruljon a turisták Várban eltöltött tartózkodási idejének meghosszabbításához. A budavári szolgáltatók és a BTH eddigi erőfeszítéseinek ez az első gyümölcse, és a BTH bízik abban, hogy több hasonló kezdeményezés születik majd a jövőben, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetből az egyetlen kivezető út a közös gondolkodásban és összefogásban rejlik.

Szóljon hozzá!