ZETApress

hírportál

Kézművesek Vajdahunyadvárban

Magyar Kézműves Remek című kiállítás nyílik szerda délután a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, melyet február 10-ig tekinthetünk meg. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2001. november 26-án határozatot hozott arról, hogy Magyar Kézműves Remek elismerő címet alapít, amelyet minden évben a kamara pályázatára jelentkező gyakorló kézművesek számára adományoz.

A pályázatot 2008-ban immár hetedik alkalommal hirdette meg a teljes vállalkozói kör számára. A Magyar Kézműves Remek cím megalapítása azzal a meggyőződéssel jött létre, hogy több gazdasági ágazat összefogásával a hagyományokat őrző, az agráriumhoz is kötődő, kiemelkedő minőségű hazai termékek piacra kerülését és turisztikai hasznosítását szolgálja, amivel a kis- és mikro-vállalkozások versenyképességét fokozhatja.

A kezdeményezés az adott tájegység, régió egyedi arculatát és jellegzetességeinek megőrzését is erősíti, mivel a kézműves hagyomány és a turisztikai vonzerő kölcsönhatása és egymásra épülése a helyi vállalkozók számára tartósan munkaalkalmat, megélhetést teremthet. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar vállalkozói kultúra, a kézműipari szakma rangjának elismertetését is szolgálja és a címmel járó marketing-támogatással kívánja következetesen elősegíteni.

A pályamunkákat elismert szakértőkből álló grémium ? a pályázati felhívásban közzétett követelmények alapján ? zsűrizte. A döntés meghozatalában kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága. A felnőtt belépőjegyek 600 forintba, a gyermek- és nyugdíjas-jegyek háromszázba kerülnek.

Szóljon hozzá!