ZETApress

hírportál

Ilyen volt Amerika

Tegnap este 6 órakor Simonyi András volt washingtoni nagykövet nyitotta meg Bokor Pálnak, az MTI volt washingtoni tudósítójának fotó-kiállítását a MÚOSZ Vörösmarty utcai Székházában. A Reagan-korszak Amerikáját képben és szóban felidéző tárlat két hétig látható. A belépés díjtalan.

Jó volt látni a ?84-es amerikai fotókat, jó volt hallani a volt washingtoni nagykövet sztorijait. Bizonyára finom lehetett a Coca Cola és a hot dog is, de meg sem próbáltam, hogy kapjak belőlük. Mivel a meghívóban hot dog party is szerepelt, megjelent a szokásos ?lejm banda? is. Tudják, ők azok, akik sosem írtak még sehová, nem tartoznak egyik újságíró szervezethez sem, de mindenütt megjelennek, ahol enni-inni lehet. Most is hűek maradtak önmagukhoz, s amíg a szakmabeliek a fotókat csodálták, addig ők már elhelyezkedtek a büféasztalnál. Közben néhányan a haverjaikat hívták mobilon az ingyen vacsora reményében.

Nem lenne baj velük, ha kivárnák a sorukat, s legalább a Sajtóházban, a MÚOSZ rendezvényén, nem ők állnának a MÚOSZ tagok elé. Az is gond velük, hogy nem csak a hasukat, de a zsebüket is megtömik. Ők teszik el a büféasztalokról a dobozos söröket és üdítőket, csomagolják be a süteményeket és szendvicseket, és sokszor még a palackozott borok is a táskájukba vándorolnak. Ők mennek el a sajtótájékoztatókról két-három ajándékcsomaggal, holott egy se járna nekik! Sajnos sokan velük azonosítják a sajtót is: ? Ilyenek az újságírók! ? mondják azok, akik látják őket, holott egyikük sem az. Kár, hogy a MÚOSZ sem tud ? vagy nem is akar? ? fellépni ellenük!

Szóljon hozzá!