ZETApress

hírportál

Vajdahunyadvári borozás

Ma és holnap immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre a Mezőgazdasági Múzeumban az Újbor és Sajt Fesztivál! A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium minisztere ? tudtuk meg Bálint Ágitól. A borverseny örökös elnöke Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke.

A ma 10 órai ünnepélyes megnyitót követi a 8. Magyarországi Újbor Futam, a magyarországi borrendek ünnepélyes felvonulása és a jubiláló borrendek köszöntése, valamint a borrendi avatás. A magyarországi kádármesterek termékbemutatója és vására, a Magyar Pékszövetség termékbemutatója és kóstolója, a magyarországi bor- és sajtturizmus börze és Magyarország Legjobb Újborfelismerő Bajnoksága színesíti a kínálatot.

Holnap is folytatódik a börze és az újbor- és sajtkóstolás 10-től 18 óráig. Advent első vasárnapján újbor és sajtszentelés lesz. A 2000 forintos belépőjegy tartalmazza a kóstolójegyet, az ajándék kóstolópoharat, illetve a múzeum kiállításai is megtekinthetők vele. Kóstolja meg Ön is Magyarország legjobb újborait és kiváló minőségű kézműves sajtjait! Bővebb információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!