ZETApress

hírportál

Szabadfogású számítógépek

<19 Szabadfogású Számítógép-kiállítás nyílt ma délután 4 órakor a C3 Alapítvány szervezésében, a Ludwig Múzeumban. Az esemény fél 3-kor díjkiosztó ünnepséggel kezdődött a Művészetek Palotája Üvegtermében. A megnyitót követően külföldi társrendezvények is bemutatkoztak. Ilyen volt például Susi Windischbauer ? Ars Electronica, U19 Festival; Kirsten Mascher ? Medienkulturzentrum, MB21 Festival és Dominik Landwehr ? Migros Kulturprozent, Bugnplay.ch Festival.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén hatodik alkalommal szervezte meg a <19 Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre idén is több száz számítógéppel készített pályaművet küldtek be a 19 év alatti fiatalok. Lehetett nyerni videóval, weblappal, grafikával, programmal és játékkal is, érkezett számítógéppel vezérelt autó, intelligens kerékpáros ruha, internetes könyvkereső és még sok minden más. A jövő vasárnapig tartó kiállítás a Ludwig Múzeumban olyan, a 19 év alatti korosztály által készített pályamunkákat mutat be és népszerűsít, amelyek elkészítése során a fiatal alkotók nemcsak a formális számítástechnikai ismereteikre építettek, hanem tudásukat innovatív módon használták fel, alkotásaik újszerű, újító, kreatív gondolkodásról, látásmódról, megfontolásokról tanúskodnak. A díjnyertes pályaművek ötletesen berendezett térben, hordozható számítógépeken kerülnek bemutatásra vagy ? pl. animációk ? kivetítésre, illetve interaktív módon ki is próbálhatók, tesztelhetők (pl. játékok, weboldalak).

A 17 díjnyertes pályamunka mellett külföldi társrendezvények díjazott alkotásai is megtekinthetőek, így a látogatók össze tudják mérni a hazai, illetve az európai műveket, amely által teljesebb kép alakulhat ki a fiatalokban rejlő lehetőségekről, tehetségről. Az osztrák Ars Electronica U19 eseménye, a német Medienkulturzentrum MB21 fesztiválja és a svájci Bugnplay.ch rendezvénye mutatkozik be az egyhetes kiállítás keretében.

Szóljon hozzá!