ZETApress

hírportál

kb./approx az Indában

Az Inda Galériában novemberben három fiatal művész ? Borsos Lőrinc Lilla, Lundin Ann és Szemző Zsófia ? állít ki, akik már pályájuk legelején nagyon karakteres, egyéni stílusban dolgoznak. A közös szál a műveikben az önreflektív, szürrealisztikus jelleg. A tegnap esti megnyitón mi is ott voltunk.

S kik lettek a kiállítók? Borsos Lőrinc Lilla, aki idén Strabag-fődíjas lett. Szuggesztív, gesztusszerű rajzai és rajzi alapokon építkező olajképei személyes dokumentumok, naplólapok, amelyek a mindennapok valóságából táplálkoznak. A művek között nemcsak számos, más-más kontextusba helyezett önarcképet láthatunk, hanem a művész identitását, vagy szélesebb politikai, társadalmi, szociális problémákat érintő eseményekre reagáló alkotásokat is.

Lundin Ann a fotográfiát tekinti forrásának. Csoportképeket feldolgozó kollázsai, a kivágott, fekete alakokkal a fotográfia elődjére, az árnyékfestészetre emlékeztetnek. Ettől a képei szürreális jellegűek, a jelenetek idősíkját elmosva.

Szemző Zsófia frissen végzett a MOME grafikus-és média szakán, rajz-akvarell-festmény alapokon mozgófilmeket és térinstallációkat készít. Művei emlékképek, szürreális álmok és a valóság különös keverékei. Kiállításuk november 28-ig látható a terézvárosi Király utca 34-ben, a II. emeleten.

Szóljon hozzá!