ZETApress

hírportál

Vadászok Keszthelyen

A Keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban péntektől tekinthető meg a Vadászati Múzeum új időszaki kiállítása, a Széchenyi ? Kittenberger Emlékszoba. Az Emlékszobában a korábban, a nagymarosi Kittenberger Kálmán Emlékház válogatott anyagának legjellegzetesebb darabjai, színe-java tekinthető meg.

A két legnagyobb magyar vadász számtalan afrikai és európai trófeája, használati tárgyaik, térképeik, igazolványaik és egyéb olyan értéktárgyaik tekinthetők meg az Emlékszobában, amelyeket a hagyatékok tulajdonosai, kezelői bocsátottak a múzeum rendelkezésére és eddig a nagyközönség nem láthatott.

Generációk nőttek fel könyveiken, mindenki ismeri azokat. Íme, néhány a teljesség igénye nélkül: Ahogy elkezdődött, Nahar, Ünnepnapok, Alaszkában vadásztam, Kilimandzsárótól Nagymarosig és a többi hallhatatlan remekművük. Ugyancsak a Vadászati Múzeumban, annak aulájában tekinthető meg Stróbl Alajos: A vadkan és a kopó harca című helyreállított szobra.

A megnyitó ünnepség a Nimród Vadászújság alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat első eseménye. Köszöntőt mond Pálinkás Róbert, a Kastélymúzeum ügyvezető-igazgatója és Dr. Kun Edit, a NIMRÓD Vadászlap kiadói igazgatója. A kiállítást megnyitja Hidvégi Béla, a Vadászati Kiállítás főtámogatója és Lakatos Ferenc, a Vadászati Kiállítás támogatója ? tudtuk meg Juhász Sándortól.

Szóljon hozzá!