ZETApress

hírportál

Múzeum a Sziklakórházból

A Friedrich Born emlékkiállítás, a Légoltalmi riasztóközpont és a Történeti-műszaki kiállítás megnyitóján voltunk délelőtt a várbeli Sziklakórházban, az I. kerületi Lovas út 4/c-ben. Az egyórás beszédeket követően egyórás tárlatvezetésre mentünk a föld alá.

A megnyitó fővédnöke Christian Mühlethaler, a Svájci Államszövetség budapesti nagykövete, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke volt.

A köszöntőket nyolcan mondták, így az egyórás időtartam érthető. Tatai Gábor Sziklakórház igazgató, Christian Mühlethaler nagykövet, Francois Bugnion, a Nemzetközi Vöröskereszt független tanácsadója, Dr. Tóth Ferenc polgárvédelmi ezredes, főfelügyelő, Dr. Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes, Habsburg György elnök, Dr. Kedves Gyula ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadtörténésze és Dr. Pintérné Dr. Gönczi Ágnes, a Fővárosi Szent János Kórház és É. B. E. K. főigazgatónője tartotta. Utánuk két és nyitóbeszéd is elhangzott. 130 éves a Magyar Vöröskereszt címmel Selymes Erik, Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Friedrich Born munkássága címmel Dr. Botos János, a Páva utcai Holokauszt Intézet igazgató beszélt az 1944-45-ös és az 1956-os állapotokról.

Az egyórás tárlatvezetésre 25 fős csoportokban mehettünk be az egykori kórtermekbe, és műtőkbe, s amíg a bejutásra vártunk, az előtérbeli állófogadáson sütivel és pogival láttak vendégül mindnyájunkat. A múzeumról idekattintva olvashatunk.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Falfestés sztárokkal | ZETApress
  2. Friedrich Born kiállítás – Sajtóvisszhang/Friedrich Born Exhibition – Press Reactions/Friedrich Born Ausstellung – Pressereaktionen « Budapesti Holokauszt Intézet/Budapest Holocaust Institute/Budapester Holocaust Institut

Szóljon hozzá!