ZETApress

hírportál

Élet az erdőben

A Bayer és az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) idén immár 8. alkalommal hirdeti meg közös fotópályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás. 2011. az erdő éve, így az Élet az erdőben témakörben várjuk majd az alkotásokat, április második hetétől ? tudtuk meg délelőtt a Coortyard Marriott Hotelben.

Az idei évben is úgy alakítottuk ki a pályázatot, hogy kizárólag online formában lehessen feltölteni a képeket a weboldalon, ezáltal is kerülve a túlzó papírhasználatot. A Bayer álláspontja szerint a globális klímaváltozás egyike korunk legmeghatározóbb témáinak, hiszen érzékelhetően hatással van az életünkre – az ökoszisztéma és fajok eltűnnek, sokkal gyakoribbá válnak az éghajlati szélsőségek, a gleccserek olvadásnak indulnak és a tengerszint folyamatosan emelkedik.

A Bayer a világon az első vállalatként tett lépéseket az éghajlat megóvására alkalmas legkorszerűbb technológiák, alternatív energiaforrások kidolgozása és azok gyakorlati alkalmazhatósága terén. A vállalat jelmondata: Bayer ? Tudomány a jobb életért! Ez az állásfoglalás is azt mutatja, hogy a Bayer nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, egyfajta klímavédelmi példa felállítását, ezért folyamatos kutatásokat végez újabb és újabb megoldások kidolgozására, amelyek segítségével képesek lehetünk a jövőben felmerülő kihívásokkal is szembenézni ? nyilatkozta Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A Bayer Klímavédelmi Programjának része a Bayer Klímavédelmi Fotópályázat is, melynek célja a témával kapcsolatos ismeretterjesztés, figyelemfelkeltés, aktivizálás.

Szóljon hozzá!