ZETApress

hírportál

Vadászok a Hungexpón

Tegnap ünnepélyes keretek között megnyílt a 18. Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás, a FeHoVa. A Hungexpo Budapest Vásárközpontban Lantai József fényképezett.

A megnyitón Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, OMVV elnök, Bernard Lozé, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács elnöke, Kaan Karakaya a Shikar Safaris Zrt. igazgatója, valamint Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az A pavilon Vadász színpadán a nagyszámú érdeklődőt és a résztvevőket.

A Kárpát-medence vadászainak és horgászainak nagyszabású találkozóján újdonságokat, felejthetetlen programokat, gyönyörű standokat és akciókat kínálnak a látogatóknak. Újdonságok idén: Magyarok Ázsia vadászösvényein trófeakiállítás, Nadler kiállítással ? az A pavilon éke az a 48 hihetetlen trófea, amelyből 23 Ázsiából, 25 pedig Magyarországról érkezett.

A trófeakiállításon kiemelt módon mutatkozik be Törökország. Igazi különlegesség a Portugáliából érkezett Európa legnagyobb mobil akváriuma, mely 22.400 liter víz tárolására alkalmas. Főbb méretei: 8 méter hosszú, 1.4 méter széles, 2 méter magas és össztömege elérheti a 35 tonnát. Feltöltése 3 tűzcsap használatával közel egy napig tartott. Az akváriumot Magyarországon horgászható halakkal telepítik be, és a kiállítók segítségével programokat és bemutatókat szerveznek: feederezés, bojlizás, fenékmérés, búvár-show.

Megrendezésre kerül az I. Hungexpo Kupa koronglövészeti verseny, mellyel a szervezők célja sporthagyományaink ápolása mellett a sörétes sportlövészet bemutatása széles közönség előtt. A programban szerepelnek katonai bemutatók, kalasnyikov összeszerelési verseny, halászléfőző verseny, kóstolással ? Baja vagy Szeged nyer? ? a látogatóik döntenek, hogy melyik magyar ?halászléfőző nagyhatalom? nyeri az elismerést, szlovák trófea-bemutató, műlégy készítő bemutató.

Idén először jegylevásárlási akció: a kiállítók hozzájárulásával kedveskednek a látogatóknak, a kiállításra váltott belépőjegyek levásárolhatók a kiállítóknál! A hagyományos programokról sem kell lemondania senkinek! III. Vadászkutya szépségverseny, agárfuttatás, kutya-kvíz gyerekeknek, preparátor bemutató, senior (veterán) szarvasbőgő bajnokok nemzetközi versenye, vadászkürt találkozó, virtuális horgászat, horgászbot múzeum? és még sok más érdekes programmal és látnivalóval várnak minden kedves barátot, ismerőst és ismeretlent, szakembert, érdeklődőt a horgászok, vadászok és természetbarátok leghangulatosabb találkozójára!

Egyidejű rendezvények: Az Eleven 3D Open vadászíjász verseny és az IFAA terem Európa Bajnokság mellett a 25-ös pavilonban tekinthetik meg az érdeklődők az Afrika expót. Ha kedvet kapott a szurkolásra, nézelődésre, régi barátokkal való találkozásra, már most idekattintva kedvezményesen megvásárolhatja belépőjét.

Érdemes a vásár bejáratnál azonnal beszereznünk az információs pultoknál található FeHoVa Magazint, melyben a rengeteg hasznos tájékoztatás mellett, érdekes olvasnivalókat találhatunk. Bővebb információt, a kiállítók újdonságait, a levásárolható jegy akció részleteit és a részletes programot megtalálja a weboldalon! Addig is néhány érdekesség látható a mellékelt képeken. Találkozzunk március 20-án, vasárnapig a Hungexpo Budapest Vásárközpontban!

Szóljon hozzá!