ZETApress

hírportál

Új ruhába öltöztetik a pálinkát

Mondj nemet a pléh-pulira és a fröccsöntött Halászbástyára! A Rézangyal neves kortárs művészek után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait kérte fel arra, hogy álmodjanak meg olyan pálinkás palackokat, amelyek miatt nem kell szégyenkeznünk a külföldi turisták előtt.

A pályázatban csupán annyit kérnek, szabaduljunk meg a silány minőségű fröccsöntött tárgyak és ál-matyóhímzéses terítők nyomasztó emlékétől, és öltsünk igazán magyar köntöst a hamisítatlanul magyar nedűkre!

I Love Budapest és Spirit of Hungary ? ebben a két témában várja a Rézangyal csapata az egyedi és kreatív címketerveket, amelyekkel méltó módon öltöztethetik fel a nemes magyar italokat. Ráadásul az ötletgazdák úgy gondolják, a turisták is szívesebben viszik haza a szemnek tetszetős külalakkal bíró pálinkákat, mint a rossz minőségű kerámia köcsögöket vagy fröccsöntött Halászbástyákat.

A Pálinkaház nagy sikerű Art Collection sorozata után itt a folytatás, amelynek célja, hogy jellegzetesen magyar vagy budapesti ajándékkal térhessenek haza a külföldi vendégek. A pálinka igazi hungaricum, az alapját képező szilva, barack és cigánymeggy is hamisítatlanul magyar ízek, már csak egy különleges, magyaros címke hiányzik az italt megőrző palackokról.

A Spiritusz Galéria kortárs alkotói után most a MOME tanulói is a Rézangyal művészeivé válhatnak, és maradandót alkothatnak. A szervezők a Facebook közösségi oldalon is közzéteszik a pályázatot, így bárkinek lehetőség nyílik véleményezni a pályamunkákat.

Szóljon hozzá!