ZETApress

hírportál

Jégkorszak a múzeumban

Farkasordító hideg. Jégpáncélba zárt világ. Végtelen fehérség. Rettenetes viharok. Reménytelenül hosszú telek. Szűkös nyarak. Élelemért folyó harcok. Kihalt vidékek és felmelegedés. Ez a jégkorszak, és az utolsó még nem ért véget. De ki tudja meddig tart? Hogyan hat a környezetre? Mit érzünk belőle? Milyen nyomait láthatjuk? Mi a mi szerepünk a folyamatban?

Mi vár ránk vajon száz év múlva a globális felmelegedés miatt? A válaszokat a Ludovika téri Magyar Természettudományi Múzeumban kapjuk, ahol ma délelőtt 11 órakor Kovács Kálmán, a KVVM államtitkára és Matskási István, a múzeum főigazgatója megnyitotta a Jégkorszak című nagyszabású interaktív kiállítást, melynek sztárja Gyima, a negyvenezer éves mamutborjú-múmia. A kiállítást kedd kivételével november 17-ig naponta látogathatjuk.

Lemondtak az SZDSZ-es kormánytagok

Kovács Kálmán és minisztere, Fodor Gábor április 30-ig nem akar lemondani posztjáról. Liberális kollégáik másként határoztak. Horváth Ágnes tegnapi felmentése után helyettese, Kincses Gyula egészségügyi államtitkár is benyújtotta lemondását. Ugyanígy tett a MEH két szabaddemokrata államtitkára, Horn Gábor és Magyar Bálint is. Kákosy Csaba, a decemberben kinevezett gazdasági és közlekedési és miniszter, valamint államtitkára, az idén kinevezett Dióssy László ugyancsak távozik április 30-án. A KVVM első emberei az utolsó napig kivárnak, mert nem akarják elhamarkodni döntésüket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megújul a kormányprogram

Szóljon hozzá!