ZETApress

hírportál

Sivatag és vadszamár

Már csak vasárnapig látogatható a nagy sikerű Sivatag kiállítás! Vajon meddig repül egy szaharai homokszem? Hány lábbal születik az afrikai óriás ezerlábú? Kik rabolják el néha a galacsinhajtó bogár galacsinját? Mit keres a sivatagban a pápaszemes pingvin és a flamingó? Hány ezer évig él a homoklakó velvicsia?

Kiállításunk alkalmával a Vajdahunyadvárban az összes kérdésre fény derül. Még arra is, hogy mit csinál a sivatagi vadszamár, ha megriasztják ? tudtuk meg Bálint Ágitól.

Látogatóink a sivatag élővilágába nyernek bepillantást. Különleges környezetben rengeteg kérdésre kapnak választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhatják a kevésbé ismert, a forrósághoz és a szárazsághoz csodálatosan alkalmazkodott élőlényeket. A barátságtalan körülmények dacára állatok, sőt növények is szép számmal élnek itt. Nemcsak a sünök, teknősök, madarak ritka fajai boldogulnak el remekül, hanem a sivatagi medve, a vadszamár és az ugróegér is. A kaktuszok mellett számtalan más növényfélével találkozhatunk, például az afrikai földikürttel, vagy a macskakarom-akáciával.

Szóljon hozzá!