ZETApress

hírportál

Szőnyegek az Iparművészetiben

Az Oszmán-török szőnyegek ? im memoriam Batári Ferenc (1934?2005) című kiállítás nyílt meg tegnap délután az Iparművészeti Múzeumban. A köszöntőt Pálfi Ferenc, a múzeum élére nemrég kinevezett miniszteri biztos és Umur Apaydin, Törökország budapesti nagykövete mondta a nagyszámú vendégseregnek. Fehérvári Géza, a londoni egyetem professzora emlékezett az elhunyt muzeológusra. A tárlatot Pásztor Emese rendezte, március 10-ig látogathatjuk.

A török szőnyegeket az olasz nagykövet is megcsodálta. Nem nézelődhetett sokáig, mert hamarosan kezdődött a közeli Olasz Kulturális Intézetben a cantúi Fausto Melotti Iparművészeti Szakközépiskola és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Kapcsolat című kiállításának megnyitója. Pintér Lajos professzor, Verona tiszteletbeli főkonzulja méltatta az alkotásokat. Zenei élményünkről a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium vonósnégyese gondoskodott.

Az olasz és magyar diákalkotók egy-egy különdíjat, valamint egy-egy harmadik, második és első díjat vehettek át, melyet az olasz és a magyar zsűri ítélt meg számukra. Munkáik október 1-ig tekinthetők meg.

Szóljon hozzá!