ZETApress

hírportál

Baristák a múzeumban

Barista-bemutatók lesznek az MKVM-ben a Barista Hungary közreműködésével július 31-én és augusztus 28-án, szombaton 14 órakor. Megfőzzük, megisszuk. Ennyi? De hogy jutott el a kávécserje bogyója a főzőedényig? És az miféle? ? derül ki a kiállításon.

Miben készül a török kávé, milyen lombikokkal kísérleteztek a francia vegyészek, mi történik pontosan a kotyogó vagy a karos presszógép belsejében, hogyan dolgozott egy kávéfőzőgép-készítő és -javító kisiparos a pesti maszek világban, és hol tartunk ma? Ha mindezekre ? és még sok más érdekességre ? kíváncsi, több száz kisebb-nagyobb kávéfőzővel, kávéillattal, kóstolókkal, barista-bemutatókkal és szeretettel várják a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös, időszaki kiállításán.

A fekete leves című, a kávéfőzés történetét bemutató kiállítás kísérő programjain kávékülönlegességeket kóstolhat meg az érdeklődő a látványos barista-bemutatók során. De ki is az a barista? Az olasz eredetű barista szó egyszerűen bárost jelent. Az Egyesült Államokban a hetvenes-nyolcvanas években indult eszpresszó-kultusz emelte magas rangra a kávéhoz és az eszpresszó technológiához értőket. Azóta világszerte az eszpresszó technológiát jól ismerő, eszpresszó alapú italokat készítő bárost baristának nevezik.

Szeretettel várják a kávéról, a kávéfőzésről többet tudni vágyókat és a kávézás szerelmeseit az MKVM-ben július 31-én és augusztus 28-án délután 2-kor. A teljes árú belépő ezer forint, a diák és nyugdíjas jegy hatszáz forint, mely magában foglalja a kiállítás megtekintését is ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Szóljon hozzá!