ZETApress

hírportál

Asszonytestek a falakon

Verebics Katalin munkáiból nyílt kiállítás tegnap este a Ráday utcában. Az ifjú alkotó saját magát festette le intim helyzetekben. Mint a megnyitón a szintén fiatal Piringer Patrícia művészettörténész elmondta, Kati olyan dolgokat mutat meg magából, amiről mi beszélni sem merünk, meg kérdezni sem. Természetesnek tartja saját meztelenségét, őszintén mutatja be képein buja vágyait. A tárlat augusztus 28-ig tekinthető meg az Erlin Klub Galériában.

A Ráday utcaival egyidőben nyílt meg a közeli Mester utcában Benkő Sándor jubiliumi kiállítása. A 85 éves mester munkáit Feledy Balázs művészeti író méltatta. Közreműködött Benkő Mária és Lajos János. A vitrinben több tucat könyvet láthattunk, melyeket Benkő úr illusztrált. A falakon cirkusz- és moziplakátok, róluk a Magas szőke férfi felemás cipőben és más francia sztárok mosolyogtak ránk. Diafilm is lógott a falon, melyet ugyancsak a mester rajzolt meg. A kiállítás augusztus 3-ig látogatható a Ferencvárosi Pincegaláriában.

Merőben más munkákat láthattunk az Aulich utcában a hétfő esti megnyitón. Három asszony ? Makó Judit, Mózes Katalin és Rajnai Moni ? mutatta meg művészetét a Belvárosban. Műveiknek a Tükör-képek, Emlék-képek és az Utó-képek gyűjtőnevet adták. Szeifert Judit művészettörténész megnyitója után egy-egy képet sorsoltak ki munkáikból a meghívott vendégek között. A képek augusztus 23-ig tekinthetők meg az Aulich Art Galériában, majd szeptember 3-án, este 6 órakor Deim Pál önálló kiállítása nyílik meg ugyanott.

Szóljon hozzá!