ZETApress

hírportál

A szépség ereje Újbudán

A világ legjobb sportolóinak ritka pillanatai láthatók az Allee fotókiállításán. Április elején a Reuters-szel együttműködve egy olyan egyedülálló fotókiállítás nyílt az újbudai bevásárlóközpont átriumában, amely egy még sosem látott szemszögből mutatja be a sportolókat.

A fotók által olyan versenyhelyzetek pillanatainak lehetünk szemtanúi, amelyekből kiderül, hogy a világ legjobb sportolói a fizikai és a mentális felkészülés mellett kiemelten figyeltek az olykor extrém megjelenésükre is. Ők igazi egyéniségekként nem csak a sportteljesítményükkel szerettek volna kitűnni sporttársaik közül. Az ötvennél több fotó egyszerre ragadja meg a sport iránti szenvedélyt, a győzni akarást és a szépség megannyi formáját.

Az április 30-án keddig látható kiállítás mellett az Allee két hétvégén, április 13-án és 20-án szépségápolási programokkal is várja az érdeklődőket. Míg az első szombaton mindent megtudhatunk a sportos sminkről, haj-és bőrápolásról, addig április 20-án kerekasztal-beszélgetések keretében sportolók és szakemberek osztják meg gondolataikat arról, hogy a külső mellett mennyire fontos a belső egyensúly megteremtése.

A programmal a szervezők egyik célja, hogy felhívják a figyelmet a sport fontosságára, és bemutassák, mennyi szépség rejlik a sport adta pillanatokban, melyek segíthetnek akár a hétköznapok akadályainak leküzdésében is. Apróságnak tűnhet egy jól meghúzott szemtusvonal, egy vicces bajusz vagy egy rikító színű hajfejtés, mégis olyan önbizalmat, meríthet belőle a sportoló, amin adott esetben az érem színe múlhat. A képeken bemutatott szépség nem a tökéletességet jeleníti meg, hanem az elhivatottságot és az önkifejezés szabadságát.

Ezt érezhette a kiállítás képei között is megtalálható Kucsera Gábor és Kammerer Zoltán kettőse is, akik fotója a 2006-os szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokságon készült, ahol épp a bronzéremért küzdenek: A hajam piros-fehér-zöldre volt festve, akkoriban tarajos hajam volt, ez pedig külön a világbajnokságra készült. Látszik a fotón, hogy már nagyon lassan akar eljönni a cél, ez az a sportolói állapot, amikor fáj mindened, de valami mégis bevisz a célba. Egy sportolónak huszonnégy órája van, hogy egy versenyt kiheverjen és tovább lépjen. A sport tehát megtanított a nehézségek kezelésére, amit az életben is tudunk kamatoztatni – mondta Kucsera Gábor világbajnok kajakozónk.

Minden, ami vagyok, azért lett, mert nyolcévesen beültem a kajakba. Amikor már felnőttként kiszálltam, hirtelen a nagyvilágban találtam magam, de a mai napig tudom kamatoztatni, amit a sport adott. Például meghatározta a különböző feladatokhoz és kihívásokhoz való hozzáállásomat és alázatot adott – fogalmazott Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozónk.

Az Allee nemcsak a kiállításra, hanem játékra is invitálja az érdeklődőket, ahol nem kell mást tennünk, mint készíteni egy fotót saját telefonunk vagy a digitális fotóautomata segítségével a látványos fotóponton, majd megosztani Instagram storyban, és megjelölni rajta az @alleebudapest oldalát. A játékban hetente egy-egy értékes szépségápolási ajándékcsomag kerül kisorsolásra a BioTechUSA, a Dora Natura, a Douglas, a LUSH, a L?Occitane, és az Yves Rocher együttműködő partnerek támogatásával.

Április 13-án szombaton a látogatók megtudhatják, hogyan készíthetnek tartós sminket, stílusos és erős tartású frizurát sportoláshoz, melyik tavaszi illat illik leginkább a sportos hétköznapokhoz vagy milyen kozmetikumokat érdemes használni bőrtípusuknak megfelelően. Egy héttel később, április 20-án szombaton dietetikai- és sporttáplálkozási tanácsadáson vehetnek részt, kollagénben dús étrendkiegészítőket kóstolhatnak, vagy felülve a bringaturmixra egészséges smoothie-t tekerhetnek maguknak.

Szóljon hozzá!